Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014



-Μη, αγάπη μου, μη βλέπεις την ασχήμια του κόσμου...

Εικόνες, εικόνες, εικόνες που ματώνουν. Εικόνες από μια σκληρή πραγματικότητα. Εικόνες από έναν απάνθρωπο πόλεμο, από έναν πόλεμο χωρίς λογική, έναν πόλεμο που καλά κρατεί, χρόνια τώρα. Έναν άνισο πόλεμο, όπως αυτόν που ξέρουν να χειρίζονται «οι μεγάλες δυνάμεις» με μεγάλη μαεστρία και για τον οποίο οι άχρηστοι – και το εννοώ με όλη τη σημασία της λέξης και με ακεραία την ευθύνη όσων λέω – δημοσιογραφίσκοι της πεντάρας, γιατί αυτή είναι η πραγματική τους αξία, δεν ασχολούνται ή απλά παπαγαλίζουν τα όσα οι καναλάρχες και άλλοι «-άρχες» τους επιβάλλουν.
Μέρες τώρα, μην πω βδομάδες, ασχολούμαστε, όχι μόνο εμείς στην Ελλάδα, αλλά παγκόσμια, με το Μουντιάλ. Φανατιζόμαστε, μαλώνουμε, ανάμεσα σε φιλικές «συγκεντρώσεις» με μπύρες και πίτσες, υποστηρίζοντας με σθένος και μένος την ομάδα «μας». Φωνάζαν οι άμοιροι Βραζιλιάνοι για τη σπατάλη χρήματος που έγινε για τούτη τη φιέστα, αλλά κανείς δεν τους άκουγε. Οι δημοσιογραφίσκοι κι εκεί προσπαθούσαν να πείσουν τους τηλεθεατές πόσο «άδικοι» είναι οι αντίθετοι και πόσο κακή εικόνα «δημιουργούν» οι άνθρωποι στις φαβέλες, που δεν είναι τίποτα άλλο από: «…Στο βραζιλιάνικο λεξικό της πορτογαλικής γλώσσας η λέξη «φαβέλα», ορίζεται με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Πρώτα πρώτα ως θάμνος ή δέντρο από το οποίο παράγεται αλεύρι πλούσιο σε πρωτεΐνες και μεταλλικά άλατα. Ορίζεται επίσης ως σύνολο πρόχειρων και αυτοσχέδιων κατοικιών, στις οποίες κατοικούν άνθρωποι με χαμηλά εισοδήματα και τέλος ως επικίνδυνος τόπος ή κατάσταση, που θεωρείται δυσάρεστη.» (sportculture.gr)
Και το Μουντιάλ τελείωσε, την ώρα, όμως, που παραδίπλα μας, στη Λωρίδα της Γάζας, το αίμα βαφόταν κόκκινο… Και δε βαφόταν κόκκινο από τους πολεμιστές, αλλά από τον άμαχο πληθυσμό, από γυναίκες και παιδιά. Και θυμόμαστε πολύ καλά το «Ένα Καράβι για τη Γάζα» και τα όσα διαδραματίστηκαν, μόλις λίγα χρόνια πριν. Και εξακολουθούμε να είμαστε στο ίδιο θέατρο του παραλόγου θεατές… Και δε μιλά κανείς. Και δε θυμώνει κανείς. Και δε συμπαραστέκεται κανείς. Τόση πια αδιαφορία; Τόση αναισθησία; Τόσος «εαυτουλισμός»; Ναι, θα μου πείτε πως δεν υπάρχει τέτοια λέξη. Το ξέρω. Αλλά, επειδή μ’ αρέσει να «παίζω» με τις λέξεις κι η ελληνική γλώσσα, αν δεν κακοποιείται, δίνει το «δικαίωμα» του να δημιουργείς λέξεις, συγγνώμη, αλλά δε βρίσκω κάποια άλλη που να ορίζει το πόσο νοιάζεται ο καθένας μας για τον εαυτούλη του, για τον μικρόκοσμό του…
«….Εμείς οι Παλαιστίνιοι, που είμαστε παγιδευμένοι μέσα στη ματωμένη και πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, καλούμε όλους τους ανθρώπους με συνείδηση σε όλο τον κόσμο να δράσουν, … έχουμε αφεθεί εδώ και τέσσερις μέρες στη Γάζα να αντιμετωπίζουμε σφαγή μετά την σφαγή. Καθώς διαβάζετε αυτές τις λέξεις, πάνω από 120 Παλαιστίνιοι είναι νεκροί, συμπεριλαμβανομένων 25 παιδιών. Πάνω από 1.000 έχουν τραυματιστεί συμπεριλαμβανομένων αμέτρητων τραυματιών με βλάβες που θα περιορίσουν για πάντα τις ζωές τους. Τα περισσότερα από τα δύο τρίτα των τραυματιών είναι γυναίκες και παιδιά. Γνωρίζουμε ότι πολλοί από εμάς δεν θα τα καταφέρουμε μέχρι αύριο. Ποιος από εμάς θα είναι ο επόμενος ενώ θα είμαστε απόψε ξαπλωμένοι τη νύχτα στα κρεβάτια μας, ξύπνιοι από τον ήχο του μακελειού; Ποια θα είναι η επόμενη φωτογραφία κάποιου από εμάς σε αγνώριστη κατάσταση από τη δολοφονική στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ;… Όποιος είναι πάνω από επτά χρονών, έχει μόνιμα χαραγμένα στο μυαλό του τα ποτάμια αίματος που έτρεξαν στους δρόμους της Γάζας, όταν για πάνω από τρεις εβδομάδες το 2009 πάνω από 1.400 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 330 παιδιών. Λευκός φώσφορος και άλλα χημικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν σε κατοικημένες περιοχές και μόλυναν τη γη μας με αποτέλεσμα την αύξηση των καρκίνων… Πριν δυο χρόνια, στα τέλη Νοεμβρίου του 2012, 180 άνθρωποι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς του Ισραήλ. Πριν ξεκινήσουν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, ένα μέλος της ισραηλινής Κνεσέτ, η Ayelet Shaked του ακροδεξιού κόμματος Εβραϊκό Σπίτι, ζήτησε τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού. "Θα πρέπει να εξαφανιστούν, όπως και τα σπίτια που μεγαλώνουν τα φίδια τους", είπε. "Διαφορετικά, περισσότερα μικρά φίδια θα μεγαλώσουν εκεί."
…Καθώς όλο και περισσότερες ειδήσεις έρχονται, και καθώς οι ισραηλινοί ηγέτες δίνουν υποσχέσεις για τη μετάβαση σε ένα επόμενο στάδιο κτηνωδίας, ξέρουμε ότι η φρίκη δεν έχει τελειώσει. Γι 'αυτό σας καλούμε να μην γυρίσετε την πλάτη σας σε εμάς. Σας καλούμε να αγωνιστείτε για τη δικαιοσύνη και την ανθρωπότητα, να διαδηλώσετε και να υποστηρίξετε τους γενναίους άνδρες, γυναίκες και παιδιά που είναι εγκλωβισμένοι στη Λωρίδα της Γάζας και αντιμετωπίζουν μια από τις πιο σκοτεινές στιγμές στην ιστορία.
Λωρίδα της Γάζας 12.07.2014»
Ένα κείμενο που έχει υπογραφεί από 22 Οργανώσεις, Ενώσεις, Κοινότητες και Ομάδες του πολύπαθου αυτού τόπου και που κοινοποίησε η Φίλη Σταυρούλα Κουγιουμτσιάδη χθες το βράδυ.
Και σας παρακαλώ, μην πει κανείς ότι οι Παλαιστίνιοι είναι Ισλαμιστές, γιατί θα απαντήσω πως και οι Εβραίοι ΔΕΝ είναι Χριστιανοί και είναι και μισέλληνες. Και το θέμα μας – η «μου» αν ποτιμάτε – δεν είναι η θρησκεία που πιστεύει ο καθένας. Θέλουν να πολεμήσουν; Με γεια τους και χαρά τους, που λέει ο λόγος. Να πολεμήσουν τους ένοπλους, να πολεμήσουν τα πολεμοφόδια του καθενός – που και των δύο έχουν τον ίδιο πάροχο – να τσακιστούν μεταξύ τους. Τα παιδιά, όμως, και οι γυναίκες τι σχέση έχουν; Εκτός κι αν όλοι μας πιστεύουμε στα λεγόμενα της Ayelet Shaked, γιατί κάτι παρόμοιο ισχύει και για τους Έλληνες. Και δεν το λέω, φυσικά, εγώ. Το βρήκα γραμμένο κι αν είναι λάθος, θα ζητήσω συγγνώμη. Σας παραθέτω κάποια από αυτά. Έχουμε και λέμε, λοιπόν:
ΒΙΒΛΙΟ: ΤΑΛΜΟΥΔ: ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Orach CHAIIM(225.10): Οι Έλληνες (Εθνικοί) και τα ζώα συναθροίζονται εις ομάδας προς σύγκρισην.
ZOHAR11 (64Β): Οι Έλληνες ειδωλολάτραι ομοιάζουν με αγελάδας και όνους.
KETHUBOTH(110B): Ο Ψάλτης (Δαυίδ) παρομοιάζει τους Εθνικούς Έλληνες με ακάθαρτα κτήνη.
SANHEDRIN (974B) TOS: Η σεξουαλική συνουσία του Έλληνος είναι ως του κτήνους (Γκόιμ)
SCHABATH(116A) TOS: Τα Ευαγγέλια (μυστικισμός των Ελλήνων), ονομαζόμενα τεύχη της ανομίας, είναι αιρετικά βιβλία.
ΚΕΤΗΘΒΟΤΗ(3Β): Το σπέρμα των Ελλήνων έχει την αυτήν αξίαν με το σπέρμα του κτήνους.
ABHODAH ZARACH(26B): Οι καλύτεροι των Ελλήνων πρέπει να φονεύονται.
SEPHER OR ISRAEL(177B): Εάν Εβραίος φονεύσει Έλλην, δεν διαπράττει έγκλημα.
BAHBA BATHRA(113A): Εβραίος δύναται να ψευσθεί και να ψευδορκήσει, ίνα καταδικασθή Χριστιανός.
MAKKOTH(7B): Αθώος δολοφονίας είναι κάθε Εβραίος, εφόσον ο σκοπός του είναι η δολοφονία Χριστιανού. (dionios.blogspot.com κείμενο του Γιώργου Τουλγερίδη)
Αν, λοιπόν, οι «πηγές» μου εν είναι σωστές, τότε θα πρέπει ν’ αναλογιζόμαστε τι είναι και τι δεν είναι σωστό στο διαδίκτυο.
Οι σκέψεις δικές μου με ακέραιη την ευθύνη, τόσο για το τι εισπράττω όλες τούτες τις μέρες από τις αποτρόπαιες εικόνες, αλλά και τα συναισθήματα που μου δημιουργούνται. Τα υπόλοιπα, ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

Κατά τα άλλα,
Καλή και ΕΙΡΗΝΙΚΗ βδομάδα να έχουμε...
Ποιοι;;;
A photo is worth a thousand words. #GazaUnderAttack #Gaza — μαζί μεMahmoud Ahmed AL Masri.

Φωτογραφία: A photo is worth a thousand words. #GazaUnderAttack #Gaza

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου